Author Topic: ADDING SPYDER USAGE to NET  (Read 3698 times)

santhony

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
ADDING SPYDER USAGE to NET
« on: September 17, 2014, 10:39:49 PM »
Is there a way to add the spyder usage to the MTU usage?

For my main panel, I don't have a main shutoff.. The meter connects directly down, via the bus, to several breakers.. AC units, Oven, and a sub panel....  So it's not straight forward to get a total..  I have my MTU on the sub panel circuit breaker.. Then the spyder on the following 4 circuits..  2 AC breakers, Range Breaker, Heat Strips/Air Handler..

I would like to sum these all up... if possible..

Support7

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 472
  • Karma: +1/-0
Re: ADDING SPYDER USAGE to NET
« Reply #1 on: September 17, 2014, 10:57:55 PM »
Hello santhony,

The Spyder data is shown only on the Spyder Tab, the Graphing Tab, and in the Exports. If you are not monitoring your Main panel with your MTU, you will need to export the Spyder and MTU data and manually add it together.

Best Regards,

TED Forum Support

santhony

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
Re: ADDING SPYDER USAGE to NET
« Reply #2 on: September 18, 2014, 05:13:53 PM »
Since I don't have a main breaker for my primary panel.. Is there any other way to measure from the bus?

santhony

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
Re: ADDING SPYDER USAGE to NET
« Reply #3 on: September 18, 2014, 05:25:23 PM »
Here's my main panel.

If you look closely, you'll see the two copper bus that connect to the breakers...  There's no Main Breaker for this panel... The bus comes straight down from the meter...

I thought I saw where there's an alternate way by threading a wire around the bus, that can measure the current...  Rogowski AC Current Probes??
« Last Edit: September 18, 2014, 05:34:34 PM by santhony »

santhony

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
Re: ADDING SPYDER USAGE to NET
« Reply #4 on: September 18, 2014, 07:13:43 PM »
ok..  I just took another look at my panel box.. And I should easily be able to put the coil around the copper bus.... 

I just need to confirm it will work with the Ted Pro Home...   

TED Pro 2000 Amps 24" Rogowski Coil

Support7

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 472
  • Karma: +1/-0
Re: ADDING SPYDER USAGE to NET
« Reply #5 on: September 18, 2014, 07:20:11 PM »
Hi santhony,

The Rogowski coils only work with the TED Pro Commercial MTUs, but those MTUs are compatible with the Pro Home ECCs.

http://www.theenergydetective.com/mtuprorc.html

Best Regards,

TED Forum Support

santhony

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
Re: ADDING SPYDER USAGE to NET
« Reply #6 on: September 18, 2014, 07:28:30 PM »

Support7

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 472
  • Karma: +1/-0
Re: ADDING SPYDER USAGE to NET
« Reply #7 on: September 18, 2014, 07:38:05 PM »
Hi santhony,

I'm not sure where you found that link. That link was not an active link from our website and the information there was incorrect. Here are the correct links:

COILS:
http://www.theenergydetective.com/2000rc.html

MTURC:
http://www.theenergydetective.com/mtuprorc.html

Best Regards,

TED Forum Support

santhony

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
Re: ADDING SPYDER USAGE to NET
« Reply #8 on: September 18, 2014, 07:52:56 PM »
Hey... Somebody stole my cart...LOL   

I guess that idea goes out the window...   The new link...   $850 for an MTU with Rogowski Coils....