The Energy Detective Forums

General Category => TED Pro Support => Topic started by: pfletch101 on September 17, 2014, 06:57:09 PM

Title: Weather Issues
Post by: pfletch101 on September 17, 2014, 06:57:09 PM
After remaining 'stuck' at a temperature/conditions icon from late Spring for months, the weather box on my dashboard suddenly started displaying current values about 10 days ago, did so reasonably reliably for 2 or 3 days, and then got 'stuck' again and has remained so for the last 5 days. Nothing in my other hardware, software, and/or networking setup has changed during this time, and I have a good and seemingly reliable cable modem internet connection. I have my own Davis weather station and I use Weather Underground for forecasts, so this is not a big deal, but the behavior is nevertheless puzzling. Does anyone have any clue as to what may be going on?
Title: Re: Weather Issues
Post by: Support7 on September 17, 2014, 07:30:14 PM
Hello pfletch,

Have you tried pinging weather.gov? I just did from my location and it returned 4 request timed out responses. This may be the issue.

Best Regards,

TED Forum Support
Title: Re: Weather Issues
Post by: pfletch101 on September 18, 2014, 01:37:54 AM
Yes, weather.gov times out, but forecast.weather.gov responds rapidly, and the site is up and responds appropriately to HTTP requests, so the weather.gov server may simply be configured not to respond to pings. I assume that you are (or, at least, should be) communicating with a server in that domain in a more structured fashion to get the weather data!